Valori, Viziune și Misiune

1

  grădinița Montessori din Bacău      

3

  conferințe de educare a părinților      

15

  Copii în grupă de vârstă mixtă        

3-6

  ani sau Casa Copiilor      
Viziune

Ne dorim să devenim leader inspirațional în domeniul educației preșcolare, educând Copii-valoare, pregătiți pentru societate, copii ce vor avea o viață împlinită.
De asemenea, ne dorim crearea unei comunități puternice de părinți,  comunitate implica în viața Copilului dar și în viața socială.


Parte integrantă a Viziunii noastre  este crearea unui program complet de dezvoltare și susținere Copilului de la 0 la 18 ani (creșă, grădiniță, școală, liceu) cu ajutorul valorile promovate de Educația Montessori.

Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.”

Nelson Mandela

Misiune

 

Misiunea noastră este de a construi un mediu fertil, propice pentru creșterea și împlinirea fiecărui Copil. Programul oferit de AVANTI este un program de educație complet, bazat pe valorile sistemului educațional Montessori,  program menit să asigure dezvoltarea emoțională, intelectuală, fizică și socială a Copilului.

Astfel punem bazele dezvoltării unui adult independent, echilibrat și încrezător în forțele proprii care va aduce plus valoare acestei lumi.

Aici, la AVANTI, construim o comunitate puternică, unde toți partenerii implicați: EducatoriPărințiParteneri Sociali  contribuie la dezvoltarea unui proces de educație care ofere copiilor libertatea exploreze, creeze, coopereze, devină ei înșişi. Ne propunem ca, prin tot ceea ce facem, alături de părinți, să pregătim Copiii pentru Viitor.
Astfel  AVANTI este “ parte integrantă din schimbarea pe care vrem să o vedem în lume” și contribuția noastră la o lume mai bună și mai împlinită.

Tot ceea ce suntem noi înșine a fost făcut de către Copil.

Maria Montessori

Valori

 

Dezvoltarea continuă a Copilului

Competenţa Personalului

Respect față de Copil, dar și față de Părinte

Colaborare între Personal și Părinte

(sesiuni de observare)

Comunicare bidirecțională, prin sesiuni dedicate (ședințe cu Părinții)

Iubire
Iubirea oferă puterea și motivația; Iubirea ajută la creșterea Aripilor

Grijă
Grija pentru Copil și pentru tot ce îl înconjoară îi oferă siguranță, stima de sine și curajul de care are nevoie

Înțelegere și respect
Nu judecăm, încercând să privim obiectiv acțiunile celor din jur pentru a înțelege cât mai bine care este adevăratul lor scop și ce impact au asupra Copilului

 

to top button
error: Continutul acestui site este protejat prin leagea drepturilor de autor.